Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Українська страва “Гречаники з м’ясом” – рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
гречана крупа…………..200 г
вода………………..400 мл
яйця перепелині…………….4 шт
м’ясо свинина……………500 г
панірувальні сухарі…………50 г
часник……………..3-4 зубчики, до смаку
цибуля…………….1 шт. невеликих розмірів
сіль……………….~ 4 г, до смаку
перець………………до смаку
зелень цибулі, петрушки, кропу………………до смаку
Час приготування: 2 год.
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
1.
Гречку заливаємо холодною водою і варимо до готовності на маленькому вогні ~20 хв. Злити залишки води.
М’ясо миємо в холодній воді, перемелюємо на фарш.
Змішуємо крупу з мʼясним фаршем, додаємо яйця, дрібнонарізану цибулю, товчений часник, солимо, перчимо до смаку. За бажанням додаємо дрібнонарізану зелень.
Формуємо невеликі млинці, обкачуємо з усіх боків в панірувальних сухарях.
2.
Викладаємо сформовані гречаники на підготовану форму для випічки, яка може бути змащена жиром, вистелена провощеним папером або фольгою.
Випікаємо в попередньо розігрітій печі 180 С до готовності, ~30 хв.
3.
Готові гречаники можна подавати як самостійну ставу або з гарніром, додавши зелень, грибну підливу, сметану.
Смачного ^.~
Рецепт дала Нога Ніна Павлівна
Примітки:
- для покращення смаку фарш можна взяти в рівних пропорціях свинячий, яловичий та курячий
- перепелині яйця можна замінити курячими (1 шт. за даним рецептом)
- гречаники можна приготувати на сковорідці, підсмажуючи на рослинній олії з обох боків