Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Рецепт овочевої страви “Квашена капуста тушкована з сушеними білими грибами” від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
капуста квашена………………….400 г
білі гриби сушені………………. 20 г
олія рослинна (соняшникова)……………30 г
вода……………………………250 мл.
сметана…………………………..50 г
цибуля……………………1 шт.
часник……………………2-3 зубчики
сіль………………..за смаком
зелень………………за смаком
Час приготування: 1год. відмочування грибів (або на ніч) + ~1 год приготування
Кількість порцій: 2
Інвентар: ніж, ложка, дошка для нарізки, сковорідка, плита
Складність: дуже просто
Спосіб приготування:
1.
Гриби у глибокому посуді заливаємо окропом (250 мл.), щільно закриваємо та даємо настоятися 1 годину (можна на ніч).
2.
Гриби варимо в відварі, в якому вони замочувалися, на малому вогні, до готовності: ~10 хв. після закипання (до розм’якшення).
3.
Відвар з грибів зливаємо в окремий посуд і згодом додамо до капусти під час тушкування (див. пункт 10). Гриби можна за бажанням нарізати дрібнішими шматками.
4.
Часник миємо, чистимо, дрібно нарізуємо та розминаємо за допомогою часникодавки (пресу для часнику), товкачика або ножа.
5.
Цибулю миємо, чистимо, дрібно нарізуємо спочатку кільцями, потім вздовж соломкою, а потім впоперек на маленькі шматочки.
6.
Цибулю пасеруємо на розігрітій сковорідці з олією, на маленькому вогні, весь час помішуючи, до золотистого кольору.
7.
До цибулі додаємо гриби, перемішуємо.
8.
Додаємо часник, вимішуємо.
9.
Квашену капусти миємо в холодній воді від розсолу, відтискаємо, додаємо до грибів з цибулею та часником, ретельно вимішуємо.
10.
Додаємо відвар з грбів (див. пункт 3)
11.
Додаємо сметану.
12.
Всі складники вимішуємо, за смаком солимо і тушкуємо під закритою покришкою на маленькому вогні ~ 5 хв.
13.
Тушковану квашену капусту з білими грибами прикрашають дрібнонарізаною зеленню та подають як окрему страву, гарнір до м’яса або ж використовують як начинку для вареників та пиріжків.
Смачного ^.~
Примітки:
- капусту при потребі нарізують меншими шматочками
- для густини соусу можна добавити під час тушкування 1 ст.л. підсмаженого борошна або картопляного крохмалю