Волоський горіх здавна відомий українському народові, без нього не обходиться кутя, він особливо популярний у різноманітній випічці, незмінний складник солодощів та додаток до каш.
Але ніхто й не задумується про реальну цінність ядер горіха, які при регулярному помірному вживанні (а це надзвичайно мала доза, до п’яти ядер в день) та за умови відсутності алергії вбережуть вас від анемії, покращать обмін речовин, наситять організм Омега 3 жирними кислотами, вітаміном А і допоможуть довше вберегти здоровий молодий вигляд шкіри – завдяки вмісту антиоксидантів.
Вегетаріанці вживають горіхи як важливе джерело білків.
Любителі “з’їсти щось смачненьке і не погладшати” також мають хороші новини: в малих кількостях ядра волоського горіху рекомендується їсти при ожирінні для зменшення рівня холестерину.
Волоські горіхи стимулюють мозкову діяльність, а також позитивно впливають на вироблення тестостерону в чоловіків.
Зберігати горіхи найкраще сушеними в шкаралупі – так вони можуть стояти цілий рік і не втрачати своїх корисних властивостей.