Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
Для тіста:
борошно житнє…………………600 гр
масло вершкове……………….200 гр
цукор……………………………….100 гр.
яйця…………………………………1 шт
сіль…………………………………..10 гр
розпушувач тіста або сода…………………..2 ч.л розпушувачу або 1 кавова ложка соди
сметана…………………………..150 гр
вода……………………………….50 гр
мак………………………………….2 ст.л.
Для начинки:
сир………………………………800 гр.
борошно……………………….2 ст.л
цукор…………………………..150 гр
яйця……………………………..1 шт
сіль………………………………20 гр
ванільний цукор……………1 ч.л. або дрібку перетертої ванілі
Для змазування:
яйце куряче………………….1 шт.
молоко……………………….1 ст.л.
Час приготування: 1 год
Кількість порцій: ~20 шт
Складність: середня
Приготування:
1.
Борошно просіюємо, вимішуємо з розпушувачем. В розтоплене масло додаємо яйця, цукор і розтираємо. До розтертої маси додаємо сметану, сіль, мак, всипаємо борошно і вимішуємо тісто, доливаючи при потребі води. Тісто кладемо на 10 хв. в холодильник, потім ще раз обминаємо і розкачуємо товщиною 0,5 см на посипаній борошном поверхні. Склянкою виробляємо плястерки круглої форми.
2.
Для начинки сир перетираємо через сито або дуже добре розминаємо товкачем, вимішуємо з борошном, цукром, яйцями, солимо та додаємо ванільний цукор. На плястерок ставимо 1 ст.л. начинки
3.
На плястерку начинку можна просто накрити, не притискаючи краї або притиснути, залишивши проміжок посередині або заліпити, а потім прорізати щілину
4.
Зверху змазуємо сочники розтертим з молоком яйцем
Смачного!
Примітки:
- замість води можна взяти відповідну кількість сметани і замішувати тісто тільки на сметані
- борошно можна взяти половину житнього, а половину пшеничного
- борошно в начинці можна замінити манною крупою
- після випікання охолодити сочники бажано на решітці, щоб уникнути деформації
Приготування сочників в спільноті Etnocook в LJ
http://etnocook.livejournal.com/12753.html
Приготування сочників в спільноті Etnocook в LJ
http://etnocook.livejournal.com/12753.html