- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Курячі крильця, запечені з українськими травами

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

hotovi-kryltsya-zapecheni-z-zelennyu-ukrajinski-retsepty-etnokuk [2]

Рецепт приготування хрустких дієтичних курячих крилець, замаринованих з найпоширенішими українськими спеціями та травами – покроковий опис з поясненням, фото приготування та корисними порадами від традиційної етнічної кухні Etnocook [3]

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

курячі крильця…………. 1 кг
олія рослинна (соняшникова)………50 мл
цибуля ріпчаста……………..50 г
часник…………………..3-4 зубчики
зелень кропу [4]……………….~20 г., за смаком
зелень цибулі………………~50 г., за смаком
зелень петрушки [5]………………~20 г., за смаком
сіль……………………~4 г., за смаком
цукор……………………~4 г., за смаком
кмин……………….~5 г., за смаком

Час приготування:  1 год. на настоювання + 1 год. приготування

Кількість порцій: ~ 10 шт.

Енергетична цінність: 191 ккл/100 г

Складність: просто

Інструменти та кухонний інвентар:  ніж, кухонна дошка, дерев’яна ложка, дерев’яна  лопатка, глибокий посуд, деко для запікання, піч, посуд для приготування соусу (глибока тарілка)

1-kryltsya-skladnyky-smachna-strava-etnokuk [6]

Спосіб приготування:

1. Підготовка зелені

2-porizana-zelen-chasnyk-krip-petrushka-tsybulya-tovkach-doshka-kuhonna-etnokuk [7]

Зелень, ретельно миємо у холодній воді. Цибулю та часник миємо та чистимо від лушпиння. Дрібно нарізуємо трави і цибулю, часник видавлюємо або розчавлюємо за допомогою ступки. Третю частину складників кладемо в окремий посуд для приготування соусу (за бажанням).

2. Підготовка крилець

3-kuryachi-kryltsya-marynovani-v-zeleni-ukrajinska-kuhnya-etnokuk [8]

Крильця миємо у холодній воді, даємо стекти, викладаємо у глибокий посуд, солимо та цукримо (за смаком), додаємо нарізану зелень та кмин. Ретельно вимішуємо, накриваємо та даємо настоятись від 1 год. (можна на ніч в холодильнику).

3. Запікання крилець

4-zapikajemo-kuryachi-kryltsya-v-pechi-ukrajinska-kuhnya-etnokuk [9]

Форму для запікання змащуємо олією, вистилаємо пергаментним папером та викладаємо підготовані крильця. Кладемо пекти у розігріту піч (200С), запікаємо при температурі 180С (170С при режимі конвекції) ~30 хв., перегортаємо на іншу сторону і печемо до готовності ще ~15 хв.

4. Готова українська страва курячі крильця з легким соусом

5-hrustki-kuryachi-kryltsya-z-zelennyu-i-souosm-oliya-chasnyk-ukrajinski-retsepty-etnokuk [10]

Готові ароматні  крильця  подають гарячими, добре смакують з гарніром та соусом або грибною підливою [11], а також як самостійна страва з свіжою зеленню та овочами. Для найпростішого соусу в окремій глибокій тарілці до 50 мл. олії додають зелень та часник, вимішують.

Смачного! ^.~

Примітки: