Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Український рецепт манної каші з фруктами, від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Етнокук Etnocook.com.ua
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
манна крупа (пшенична крупа дрібного помелу)……….0,75 склянки.
молоко коров’яче……..0,5 л.
масло вершкове………..1 ч.л.
цукор (цукор-пісок з цукрового буряка)……………….1 ст.л.
фрукти (свіжі або консервовані, сироп), товчений шоколад – за бажанням
Кухонне начиння, прилади та інструменти: каструля, мірна склянка (250 см³), ложка (найкраще дерев’яна), плита
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 хв
Спосіб приготування:
1.В каструлі молоко доводимо до кипіння, додаємо за бажанням цукор і масло.
2.Манну крупу засинаємо тоненьким струменем або невеликими порціями просієюмо через маленьке сито, весь час помішуючи.
3.Знімаємо кастрюлю з вогню і закутуємо (щільно накриваємо) теплою ковдрою. Даємо постояти ~10 хв., щоб крупа повністю розбухла.
4. Подаємо манну кашу гарячою. Зверху додаємо за бажанням сироп і фрукти, горішки, сухофрукти, тертий або товчений шоколад, суниці з цукром [3], варення з полуниць [4]. Можна також нарізати молоді листочки смородини.
Смачного! ^.~
Примітки:
- щоб не було грудочок, крупу засипають в киплячу рідину невеличкими порціями, весь час помішуючи;
- можна приготувати кашу іншим способом: у великій глибокій сковорідці розтопити масло, засипати крупу і, весь час помішуючи, легко підрум’янити до золотистого кольору. Потім залити водою, молоком чи сумішшю води і молока, помішуючи довести до кипіння. Після цього накрити покришкою та дати постояти 5-10 хв.
- замість молока також беруть воду або розводять молоко водою у співвідношенні 1:1. Зварена на молоці каша найбільш в’язка та швидше і краще розбухає