Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Складники:
борошно пшеничне – 400 гр
вода – 0,5 л
Час приготування: 2 доби
Спосіб приготування:
1.
300 гр. просіяного борошна заливаємо теплою (кімнатної температури) водою.
2.
Ретельно вимішуємо борошно з водою до консистенції рідкого тіста на млинці.
3.
Накриваємо посуд з закваскою для хліба кришкою. Посуд найкраще використовувати керамічний або скляний.
4.
Ставимо закваску в тепле сухе і темне місце, можна також обгорнути посуд ковдрою, в даному випадку ліжником, на добу.
5.
Через добу відкриваємо посуд і ретельно перемішуємо вміст. Додаємо ще 100гр. просіяного борошна, ретельно вимішуємо і знову ставимо в тепле темне і сухе місце ще на добу. Далі використовуємо готову закваску з розрахунку дана маса на 0,7 кг. борошна. Якщо закваска залишатиметься, то її зберігають в холодильнику в скляному посуді для наступного виготовлення тіста.