- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Хлібна розчина (закваска для тіста)

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

ставимо закваску в тепле місце [2]

ставимо закваску в тепле місце

 Складники:

борошно пшеничне – 400 гр

вода – 0,5 л

 

Час приготування: 2 доби

 

Спосіб приготування:

1.

борошно з водою [3]

борошно з водою

300 гр. просіяного борошна заливаємо теплою (кімнатної температури) водою.

2.

розмішуємо борошно з водоб [4]

розмішуємо борошно з водою

Ретельно вимішуємо борошно з водою до консистенції рідкого тіста на млинці.

3.

накриваємо посуд з закваскою кришкою [5]

накриваємо посуд з закваскою кришкою

Накриваємо посуд з закваскою для хліба кришкою. Посуд найкраще використовувати керамічний або скляний.

4.

ставимо закваску в тепле місце [2]

ставимо закваску в тепле місце

Ставимо закваску в тепле сухе і темне місце, можна також обгорнути посуд ковдрою, в даному випадку ліжником, на добу.

5.

готова закваска [6]

готова закваска

Через добу відкриваємо посуд і ретельно перемішуємо вміст. Додаємо ще 100гр. просіяного борошна, ретельно вимішуємо і знову ставимо в тепле темне і сухе місце ще на добу. Далі використовуємо готову закваску з розрахунку дана маса на 0,7 кг. борошна. Якщо закваска залишатиметься, то її зберігають в холодильнику в скляному посуді для наступного виготовлення тіста.