Пишні булки на природній заквасці з хмелю
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Складники:
Борошно пшеничне тонкого помолу………1 склянка
борошно пшеничне цільнозернове……….1 склянка
закваска з хмелю [3]……………………2-3 ст.л.
молоко……………………..1/2 скл.
масло………………………50 гр.
яйце куряче……………….2 шт.
сіль, цукор…………..за смаком
Кількість штук: 9
Час приготування: 10 год. вистоювати тісто+20 хв. приготування+ 2 год. на розстоювання+~30-40 хв випікання
Складність: середня
Спосіб приготування:
1.
Просіюємо борошно, додаємо закваску, тепле молоко (при потребі його можна взяти більше, все залежить від борошна), топлене масло, яйце, сіль, цукор і замішуємо еластичне тісто, ставимо його в тепле місце з стабільною температурою на 8-10 год. Ще раз вимішуємо та виліплюємо невеликі кульки.
2.
Складаємо булки у вогнетривку змащену жиром форму, накриваємо серветкою та ставимо ще на 2 год. в тепле місце, щоб розстоялися.
3.
Булки змазуємо зверху білком і випікаємо в гарячій духовці 200 С ~30-40 хв. Після випікання збризкуємо водою, даємо трохи постояти, завертаємо в полотняну серветку, а зверху запаковуємо щільно харчовою плівкою. Чекаємо, поки повністю охолонуть.
Смачного!
Примітки:
- молоко додавати до тіста ледь теплим, не гарячим
- змащувати зверху можна тільки білком або збитою сумішшю білка і жовтка