- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Пиріг з корицею

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

готовий-пиріг-з-корицею-етнокук-традиційний-рецепт-etnocook [2]

Пиріг з корицею
Etnocook.com.ua

Рецепт випічки Пиріг з корицею від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

борошно пшеничне в/г…………………. 500 г
кориця………………………..20 г
закваска хмелева [3] або звичайна [4]………….3 ст.л.молоко…………………..~100 мл
масло солодковершкове…………….. 100 г + 50 г для змащування пательні
вода……………………….50 мл
цукор………………….. 100 г
яйце куряче ………………4 шт. малого розміру
сіль………………. 2-3 г

пиріг-з-корицею-складники-етнокук-etnocook [5]

Складники для пирога з корицею

Час приготування: 2 год. розстоювання тіста + 1 год. приготування пляцку

Складність: просто

Спосіб приготування:

1.

до-яєць-додаємо-цукор-масло-етнокук-etnocook [6]

Розтираємо яйця, цукор і масло

В глибоку макітру розбиваємо яйця, додаємо цукор, масло, за бажанням сіль і розтираємо в однорідну масу.

2.

додаємо-корицю-цинамон-мед-тісто-пиріг-етнокук-etnocook [7]

Додаємо до розтертих яєць корицю

В теплій воді розводимо корицю та додаємо до розтертої маси, вимішуємо.

3.

борошно-пляцок-з-корицею-етнокук-etnocook [8]

До розтертих яєць додаємо борошно і закваску

До розтертої маси з корицею додаємо зрілу закваску, тепле молоко,всипаємо просіяне борошно малими порціями, весь час ретельно вимішуючи.

4.

наливаємо-тісто-для-пирога-з-корицею-в-форму-етнокук-etnocook [9]

Виливаємо тісто для пирога з цинамоном в змащену форму

В підготовану форму виливаємо тісто для пирога з корицею і ставимо в тепле місце, щоб підросло.

5.

готовий-пиріг-з-корицею-етнокук-традиційний-рецепт-etnocook [2]

Пиріг з корицею
Etnocook.com.ua

Випікаємо пиріг попередньо розігрітій печі 180 С ~ 40 хв. до готовності.

Смачного ^.~

Примітки: