- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Юшка рибна з грибами

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

 

юшка готова [2]

юшка готова

Складники:

риб’яча голова (карп)……………….1 шт.

гриби білі сушені (або свіжі)…………………….50 гр. (100 гр. свіжих)

цибуля ріпчаста……………………….1 шт.

морква…………………………………..1 шт .

картопля………………………………..3 шт. невеликих розмірів

корінь петрушки…………………………1 шт. свіжого або 2-3 шматочки сушеного

вода……………………………………1,5 л.

стебла кропу………………………2-3 шт.

перець чорний горошком…………..2-3 шт.

зелень петрушки, зелень кропу……………….за смаком

сіль, перець чорний мелений…………………..за смаком

 

Перед подачею на стіл (за бажанням):

сухарики…………………….за смаком

сир тверрдий…………….за смаком

 

Кількість порцій: 6

Складність: просто

Час приготування: 1 год.

 

складники для юшки [3]

складники для юшки

 

Спосіб приготування:

 1. 

варимо рибу [4]

варимо рибу

Риб’ячу голову миємо, чистимо від очей та зябер, заливаємо в каструлі холодною водою, додаємо цибулю, моркву, стебла кропу, корінь петрушки, гриби, перець чорний горошком, злегка підсолюємо, доводимо до кипіння, скручуємо на маленький вогонь, накриваємо щільно покришкою та варимо 20 хв. Виймаємо моркву, гриби, риб’яче м’ясо, а решту юшки проціджуємо через марлю або сито, залишаємо тільки бульйон.

2.

[5]

картопля, нарізана кубиками

Картоплю ретельно миємо, чистимо, нарізуємо кубиками.

3.

кладемо картоплю в юшку [6]

кладемо картоплю в юшку

В проціджену юшку кладемо почищену і нарізану кружальцями моркву, картоплю, гриби, доводимо до кипіння, накриваємо щільно кришкою і варимо ще 20 хв. Після закінчення варіння виймаємо овочі на гриби.

4.

яйця варені [7]

яйця варені

Окремо варимо яйця, охолоджуємо, нарізуємо на чотири частини. На сухій сковорідці за бажанням підсмажуємо кубики хліба на сухарики.

5.

овочі і гриби [8]

овочі і гриби


В глибоку тарілку кладемо на одну порцію за смаком моркву, картоплю, гриби, м’ясо, яйця, зелень

6.

юшка з грибами, рибою, сухариками і сиром [9]

юшка з грибами, рибою, сухариками і сиром

Заливаємо тарілку бульйоном, додаємо за бажанням яйця і сухарики.

Смачного!

Примітки: