Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Рецепт варення з винограду від традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua
Складники:
виноград………………….1 кг
вода………………………1 скл
цукор……………………….3 скл
Спосіб приготування:
1.Виноград ретельно миємо, чистимо від листя, відділяємо плоди від лози.
2.В окремій каструлі в окріп додаємо цукор, розмішуємо ~2 хв. – до повного його розчинення.
3.В сироп додаємо виноград, ставимо на маленький вогонь і варимо ~30 хв. постійно помішуючи.
4.Каструлю забираємо з вогню і даємо постояти при кімнатній температурі 4 години. Потім знову варимо на маленькому вогні ~30 хв.
5. Готове варення розливаємо в підготовані банки [3] і пастеризуємо. Для непастеризованого виноградного варення слід взяти на одну склянку більше цукру.
Смачного ^.~
Примітки:
- найкраще для варення брати щойнозірваний виноград
- підготовані виноградинки повинні бути стиглими, однакового кольору та без пошкоджень
- перед додаванням ягід сироп бажано профільтрувати через декілька шарів марлі або полотняну тканину
- каструлі слід використовувати емальовані або з нержавіючої сталі