- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Вареники з сиром

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

 

вареники з сиром [2]

вареники з сиром

Рецепт української народної страви ” Вареники з свіжим домашнім кисломолочним сиром та кропом ” від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

Складники:

Тісто:

Борошно пшеничне…………………..600 гр.

молоко………………………………….250 гр.

яйця курячі……………………………2 шт. (середніх розмірів)

масло солодковершкове………….50 гр.

сіль……………………………………..1 ч.л.

 

Начинка:

сир свіжий (домашній з коров’ячого молока)………….800 гр.

яйця……………………………………..2 шт.

сіль………………………за смаком

зелень кропу…………за смаком

 

Для поливки (за бажанням):

масло солодковершкове……………..50 гр.

сметана…………………………………..100 гр.

зелень кропу, цибулі, петрушки………за смаком

 

Час приготування:  1,5 год.

Кількість порцій: 5

Складність: висока, потребує практики та навиків

 

Спосіб приготування:

1. 

тісто на вареники [3]

тісто на вареники

Просіяти борошно, додати молоко, яйця, топлене масло, посолити і замісити еластичне тісто. Поставити його на пів години розстоятися.

Для начинки розімнути сир, додати яйця, дрібнонарізану зелень, посолити і ретельно вимішати.

Розкатати тісто в тонкий пласт 1-2 мм, склянкою робити круглі форми, на середину ставити начинку невеликою ложечкою і заліплювати краї у виді півмісяця.

2.

зварені вареники з сиром [4]

зварені вареники з сиром

Вареники зварити невеликими порціями (до 500 гр.) у великій кількості гарячої підсоленої води (3-4 л.). Коли випливуть на поверхню, зменшити вогонь до мінімуму, проварити ще 1-2 хв. і виймати шумівкою в глибокий посуд, додати масло, сметану, зелень.

Смачного!

Примітки: