Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Рецепт української народної страви ” Вареники з свіжим домашнім кисломолочним сиром та кропом ” від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Складники:
Тісто:
Борошно пшеничне…………………..600 гр.
молоко………………………………….250 гр.
яйця курячі……………………………2 шт. (середніх розмірів)
масло солодковершкове………….50 гр.
сіль……………………………………..1 ч.л.
Начинка:
сир свіжий (домашній з коров’ячого молока)………….800 гр.
яйця……………………………………..2 шт.
сіль………………………за смаком
зелень кропу…………за смаком
Для поливки (за бажанням):
масло солодковершкове……………..50 гр.
сметана…………………………………..100 гр.
зелень кропу, цибулі, петрушки………за смаком
Час приготування: 1,5 год.
Кількість порцій: 5
Складність: висока, потребує практики та навиків
Спосіб приготування:
1.
Просіяти борошно, додати молоко, яйця, топлене масло, посолити і замісити еластичне тісто. Поставити його на пів години розстоятися.
Для начинки розімнути сир, додати яйця, дрібнонарізану зелень, посолити і ретельно вимішати.
Розкатати тісто в тонкий пласт 1-2 мм, склянкою робити круглі форми, на середину ставити начинку невеликою ложечкою і заліплювати краї у виді півмісяця.
2.
Вареники зварити невеликими порціями (до 500 гр.) у великій кількості гарячої підсоленої води (3-4 л.). Коли випливуть на поверхню, зменшити вогонь до мінімуму, проварити ще 1-2 хв. і виймати шумівкою в глибокий посуд, додати масло, сметану, зелень.
Смачного!
Примітки:
- молоко вливати в борошно злегка підігрітим, тоді тісто буде пухкішим
- молоко замінюється водою
- курячі яйця можна замінити перепелиними яйцями [5] (1 куряче яйце=5 перепелиних)
- при розстоюванні тісто накрити серветкою, щоб не присохло