Сирники
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Складники:
сир домашній з коров’ячого молока……….700 г.
яйця курячі………………….3 шт.
борошно пшеничне………….50 гр.
цукор……………………50 гр.
цукор ванільний…………..5 гр.
сіль……………………дрібку, на кінчику ножа
родзинки…………………2 ст.л
масло солодковершкове…………..200 гр.
сухарі з білої булки терті………4 ст.л.
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 год.
Складність:просто
Спосіб приготування:
1.
Жовтки відділяємо від білків, білки збиваємо в густу піну. Сир ретельно розминаємо, додаємо жовтки, збиті білки, цукор, ванільний цукор, сіль, родзинки, все вимішуємо і додаємо борошно.
2.
Формуємо невеликі на пів долоні сирники, обкачуємо в борошні і мелених сухарях, смажимо на розігрітому на сковорідці маслі на маленькому вогні до золотистого кольору. Для поливки використовуємо сметану з цукром, сироп, варення
Смачного!
Примітки:
- борошно пшеничне можна замінити будь-яким іншим борошном або манною крупою
- масло можна замінити рослинною олією
- для розпушення можна додати 1 ч.л. соди або розпушувача тіста, який слід спочатку вимішати з борошном, а потім додати до сиру. Також для розпушення можна додати столову ложку картопляного крохмалю
- сир повинен бути добре віджатим, не мокрим. Якщо маса дуже рідка, слід додати трохи більше борошна
- готове тісто можна поставити в холодильник на 10 хв., тоді легше буде сформувати сирники
- за смаком в тісто можна додати терту цедру лимона, алельсина, мандарина, а родзинки замінити сушеними вишнями, курагою, чорносливом