- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Сирник

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

сирник [2]

сирник

Складники:

Сир свіжий (з коров’ячого молока)………………………………………….1 кг
Цукор…………………………………………..130 гр
яйця………………6 шт.
Сметана………………………………………. 200 гр
Ізюм………………за смаком
Масло……………..50 гр
Картопляний крохмаль…..50 гр
Лимон………………..1/2 шт., за смаком
Цукор-пудра…………..3 ст.л.

складники для сирника [3]

складники для сирника

Кількість порцій:9
Час приготування:1 год.

Спосіб приготування:
1.

у яєць відділяємо жовтки від білків [4]

у яєць відділяємо жовтки від білків

Яйця ретельно миємо, у різний посуд відділяємо жовтки від білків. До жовтків додаємо цукор.

2.

жовтки розтираємо з цукром для сирника [5]

жовтки розтираємо з цукром для сирника

Жовтки розтираємо з цукром, виливаємо до сиру, додаємо картопляний крохмаль, топлене масло, за бажанням дрібку солі.

3.

білок збиваємо в шумовиння для сирника [6]

білок збиваємо в шумовиння для сирника

Білки збиваємо в шумовиння, додаємо до сиру з жовтками.

4.

ретельно перетираємо складники для майбутнього сирника [7]

ретельно перетираємо складники для майбутнього сирника

Вимішуємо перетерті жовтки і білки з сиром і ретельно перетираємо масу.

5.

додаємо родзинки та лимонну цедру [8]

додаємо родзинки та лимонну цедру

Додаємо родзинки і лимонну цедру.

6.

витискаємо лимон [9]

витискаємо лимон

Витискаємо сік половини лимона

7.

виливаємо масу в змащену форму [10]

виливаємо масу в змащену форму

Готову вимішану сирну масу виливаємо в підготовану вогнестійку форму. Випікаємо в газовій духовці 180С ~40 хв., в електричній на режимі конвекція 170С ~35 хв. Даємо вистигнути, нарізуємо шматочками, посипаємо цукровою пудрою, подаємо з варенням, джемом, йогуртом.
Смачного!

готовий сирник [11]

готовий сирник

Примітки: