Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Складники:
Сир свіжий (з коров’ячого молока)………………………………………….1 кг
Цукор…………………………………………..130 гр
яйця………………6 шт.
Сметана………………………………………. 200 гр
Ізюм………………за смаком
Масло……………..50 гр
Картопляний крохмаль…..50 гр
Лимон………………..1/2 шт., за смаком
Цукор-пудра…………..3 ст.л.
Кількість порцій:9
Час приготування:1 год.
Спосіб приготування:
1.
Яйця ретельно миємо, у різний посуд відділяємо жовтки від білків. До жовтків додаємо цукор.
2.
Жовтки розтираємо з цукром, виливаємо до сиру, додаємо картопляний крохмаль, топлене масло, за бажанням дрібку солі.
3.
Білки збиваємо в шумовиння, додаємо до сиру з жовтками.
4.
Вимішуємо перетерті жовтки і білки з сиром і ретельно перетираємо масу.
5.
Додаємо родзинки і лимонну цедру.
6.
Витискаємо сік половини лимона
7.
Готову вимішану сирну масу виливаємо в підготовану вогнестійку форму. Випікаємо в газовій духовці 180С ~40 хв., в електричній на режимі конвекція 170С ~35 хв. Даємо вистигнути, нарізуємо шматочками, посипаємо цукровою пудрою, подаємо з варенням, джемом, йогуртом.
Смачного!
Примітки:
- за бажанням можна додати трохи більше лимонного соку і тоді сирник буде кислішим
- якщо яйця великого розміру, їх можна брати меншу кількість