Фото клікабельне, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецеп [1]т [1]
Складники:
Печінка куряча………………………………..600 гр.
молоко……………………………………………250 мл.
гвоздика (сушені головки суцвіття)………10 шт.
олія рослинна (соняшникова)…………….4 ст.л.
лавровий лист……………………………..2 шт.
перець чорний горошком………………4 шт.
імбир маринований………………..20 гр.
часник………………………………….3-4 зубчики
зелень петрушки, кропу і зелена цибуля…………….за смаком
сіль, перець чорний мелений……………………………………..за смаком
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 год. на замочування+30 хв.
Ступінь важкості: легко
Приготування:
1. Печінку ретельно миємо, заливаємо молоком і ставимо на годину в холодне місце.
2. Печінку виймаємо з молока, даємо стекти залишкам рідини (можна акуратно промокнути паперовим рушником).
3. На сковорідці на середньому вогні розігріваємо олію (щоб була просто тепла), додаємо гвоздику, лавровий лист, перець горошком, перемішуємо 2-3 хв.
4. Ставимо на сковорідку печінку, вимішуємо з олією, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до маленького, тримаємо 10 хв. Через 10 хв. перевертаємо печінку на інший бік, накриваємо кришку і тримаємо ще ~15 хв. до готовності (для перевірки готовності можна розрізати один шматочок – всередині печінка повинна бути однотонного коричневого кольору, без крові не сира на вигляд).
5. Наприкінці готування додаємо потовчений часник, солимо і перчимо. При подачі на стіл додаємо дрібнонарізану зелень та імбир.
Смачного!
Примітки:
- для відстоювання печінки в молоці найкраще взяти скляний посуд
- можна залити печінку молоком і поставити на ніч в холодильник
- для пом’якшення курячої печінки її можна також поцукрити з розрахунку 1 ч.л. білого бурякового цукру на 100 гр. м’яса.
- таку печінку дуже смачно подати до дерунів [3], кабачків фаршированих сиром [4], сочевиці з овочами [5], книдлів [6], гречаної каші [7]