- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Печінка куряча

Фото клікабельне, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецеп [1]т [1]

Печінка куряча з гвоздикою та імбирем [2]

Печінка куряча з гвоздикою та імбирем

Складники:

Печінка куряча………………………………..600 гр.

молоко……………………………………………250 мл.

гвоздика (сушені головки суцвіття)………10 шт.

олія рослинна (соняшникова)…………….4 ст.л.

лавровий лист……………………………..2 шт.

перець чорний горошком………………4 шт.

імбир маринований………………..20 гр.

часник………………………………….3-4 зубчики

зелень петрушки, кропу і зелена цибуля…………….за смаком

сіль, перець чорний мелений……………………………………..за смаком

 

Кількість порцій: 4

Час приготування: 1 год. на замочування+30 хв.

Ступінь важкості: легко

 

Приготування:

1.  Печінку ретельно миємо, заливаємо молоком і ставимо на годину в холодне місце.

2. Печінку виймаємо з молока, даємо стекти залишкам рідини (можна акуратно промокнути паперовим рушником).

3. На сковорідці на середньому вогні розігріваємо олію (щоб була просто тепла), додаємо гвоздику, лавровий лист, перець горошком, перемішуємо 2-3 хв.

4. Ставимо на сковорідку печінку, вимішуємо з олією, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до маленького, тримаємо 10 хв. Через 10 хв. перевертаємо печінку на інший бік, накриваємо кришку і тримаємо ще ~15 хв. до готовності (для перевірки готовності можна розрізати один шматочок – всередині печінка повинна бути однотонного коричневого кольору, без крові не сира на вигляд).

5. Наприкінці готування додаємо потовчений часник, солимо і перчимо. При подачі на стіл додаємо дрібнонарізану зелень та імбир.

Смачного!

 

Примітки: