Фото клікабельне, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецеп [1]т [1]
Складники:
борошно пшеничне в\г…………………500 гр.
молоко коров’яче…………………………1 л.
яйця курячі (жовток)……………………………….5 шт.
яйця курячі (білок)……………………………………1 шт.
масло……………………………………………..50 гр.
ванільний цукор……………………………….5 гр.
сіль, цукор……………………….за смаком, небагато
олія рослинна (соняшникова)……………….1 склянка
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 4
Складність: середня
Спосіб приготування:
1. Жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, маслом. Окремо збиваємо білок в пухку масу.
2. До розтертих жовтків вливаємо молоко, добре збиваємо віничком або міксером, додаємо білки.
3. На добре розігріту сковорідку з олією наливаємо невеликими порціями тісто налисників і даємо йому розтектися по всій поверхні, легенько повертаючи сковорідку в сторони. Смажимо з обох боків до золотавого кольору тоненькі налиснички.
Перед подачею на стіл, можна посипати готові налиснички цукровою пудрою, полити шоколадом, додати кокосову стружку.
Смачного!
Примітки:
- У такі налисники можна поставити начинку або їсти просто з сметаною чи варенням
- Для хрусткості беруть дещо менше молока і замінюють його водою
- Масло треба барти злегка підігріте або просто розм’якшене – так воно крще розтиратиметься