- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Млинці житні

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

млинці житні [2]

млинці житні

Складники: 

борошно житнє обдирне………………….500 гр.

дріжджі………………………………………….50 гр.

молоко…………………………………………..2 склянки

цукор……………………………………………..1 склянка

яйця перепелині……………………………..4 шт.

олія рослинна (соняшникова)………….1\2 склянки

мак……………………………………………….4 ст.л

ванільний цукор……………………………10 гр

сіль……………………………………..за смаком

сушені ягоди (чорниця, суниця і т.д) ………..за бажанням

Для декорації:

вишневе варення, тертий шоколад, цукрова пудра………………….. за смаком

складники для житніх млинців [3]

складники для житніх млинців

 

Кількість порцій: 4

Час приготування: 2 год.

Ступінь важкості: середній

 

Приготування:

1. 

тісто для млинців [4]

тісто для млинців

Дріжджі розминаємо у високій ємності, додаємо столову ложку цукру, заливаємо теплим молоком і даємо підійти. Додаємо яйця, сіль, цукор, ванільний цукор, мак, сушені ягоди, дві столові ложки олії, добре вимішуємо або збиваємо. Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто і ставимо у високій посудині на 1 год. в тепле місце, щоб підійшло.

2. 

готові млинці [5]

готові млинці

Коли тісто підросло, набираємо невеликі порції ложкою і смажимо на добре розігрітій сковорідці, змащеній олією. Додаємо варення, тертий шоколад, цукрову пудру.

Смачного!

 

Примітки:

Також варто приготувати

Млинці з сметаннною поливкою і варенням [6]

Млинці з тертими яблуками [7]