Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Складники:
мед…………200 г
мак…………50 г
За бажанням:
сушені вишні…..~10 г,за смаком
родзинки…………..~10 г,за смаком
горіхи………..~10 г,за смаком
курага………..~10 г,за смаком
Час приготування:~45 хв.
Спосіб приготування:
1.
Мед викладаємо в кастрюлю. До меду додаємо мак, за бажанням також нарізані горіхи, вишні без кісточок, родзинки, курагу. Ретельно все вимішуємо.
2.
Доводимо до кипіння на малому вогні, весь час помішуючи.
3.
Виливаємо масу на спеціально підготовану поверхню (можна для цього вогнетривку пательню для випічки вистлати провощеним папером). Даємо застигнути, але не зовсім засохнути.
4.
Нарізуємо шматочки цукерок, подаємо з гарячими напоями або як самостійний десерт
Смачного!
Примітки:
- коріхи часто попередньо підсмажуються до золотистого кольору на сухій пательні
- при бажанні нарізані цукерки також можна обкачати в товчених горіхах, солодких товчених сухариках, какао