- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Медівник, посипаний горіхами

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Український рецепт медового пирога (медівника) від кулінарного сайту традиційної слов’янської етнічної кухні Етнокук Etnocook.com.ua

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

борошно пшеничне вищого гатунку……………2 скл.
мед…………………………..150 гр.

порошок для випічки або сода……………….1  ч.л.
яйце куряче……………………………………2 шт.+1 шт. для змащування
цукор (цукор-пісок з цукрового буряка)………………..1/2 скл.
волоські горіхи мелені……………………1/2 скл.
суха перемелена кориця……………1 ч.л.

Кухонне начиння, прилади та інструменти: каструля, глибока миска для вимішування, мірна склянка (250 см³), столова ложка для вимішування (найкраще дерев’яна), чайна ложка, форма для випікання (квадратна 30*20*5 см, кругла 22*6), піч (електронна або газова духовка)

Кількість порцій: 4

Час приготування: 1 год.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо мед і корицю в каструльці, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

2. В іншій посудині вимішуємо борошно з порошком для випічки.

3. Вливаємо до борошна мед , додаємо 2 яйця і цукор.

4.  Старанно перемішуємо тісто до однорідної густини.

5. Змащуємо форму для випічки, вистеляємо її пергаментним папером і виливаємо в форму замішане тісто.

6.  Змащуємо тісто жовтком, посипаємо меленими горіхами.

7. Духовку розігріваємо до 190° С, кладемо форму з тістом і випікаємо ~ 30 хв. (готовність перевіряйте проколюванням зубочисткою, якщо після витягування суха – значить, готовий)

Смачного!

Примітки: