Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Рецепт м’ясної страви “Курячі серця в сметані” від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Складники:
серця курячі…………………500 г
вода…………………………….2 л.
олія рослинна (соняшникова)………50 мл
сметана……………………….250 мл.
цибуля ріпчаста…………………………1 шт.
часник………………………….3-4 зубчики, за смаком
морква………………………….50 г
сіль……………………………….за смаком
зелень кропу, петрушки, цибулі, квасок………………….дрібнонарізана, за смаком
перець чорний мелений та горошком, лавровий листок……………………………….. за смаком
Час приготування: 1,5 год.
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
1.
Помиті в холодній воді курячі серця заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, ставимо на маленький вогонь, додаємо за бажанням сіль, чорний перець горошком та лавровий лист і варимо 10 хв. після закипання, знімаючи шумовиння.
2.
Бульйон зливаємо в окрему посудину. Серця промиваємо, відрізуємо зайвий жир та судини з верхньої частини, нарізуємо вздовж або впоперек на дві-три частини.
3.
Цибулю та часник миємо, чистимо, дрібно шаткуємо.
4.
Пасеруємо цибулю в олії до злегка золотистого кольору.
5.
Додаємо серця в каструлю з цибулею, тушкуємо на маленькому вогні під щільно закритою покришкою ~15 хв. помішуючи.
6.
Додаємо натерту на дрібній тертці моркву, вимішуємо, тушкуємо ще 5 хв..
7.
Додаємо сметану, ретельно вимішуємо, солимо за смаком, тушкуємо на маленькому вогні під закритою покришкою ще 5 хв. Вимішуємо
8.
Готову страву прикрашаємо зеленню та подаємо гарячою. Дуже добре підійде до вареників та галушок [13], а також овочевих страв.
Смачного! ^.~
Примітки:
- якщо соус загустий, можна розбавити його, додавши 2-3 ст.л. бульйону з курячих сердець
- для густини соусу можна добавити під час тушкування 1 ст.л. підсмаженого борошна або картопляного крохмалю