Книдлі з сиром під грибною підливою
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Складники:
картопля…………….1,5 кг
крохмаль картопляний….1 ст.л.
сир домашній коров’ячий…..250 гр.
борошно пшеничне вг………2 ст.л.
кріп (зелень)……3 ст.л
яйце куряче…………….1 шт
олія рослинна (соняшникова)…..5 ст.л.
сіль(бажано морська, за смаком)
чорний перець горошком…… 5 шт.
чорний перець мелений (за смаком)
лавровий листок…………..1-2 шт.
вода (для варіння картоплі)………………~2 л.
вода (для варіння книдлів)…………………….4 л.
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 6
Складність: середня
Приготування:
1.
Кілограм картоплі ретельно миємо, чистимо та натираємо на тертці.
2.
Натерту картоплю відтискаємо від соку через марлю або сито, залишаємо відтиснену масу, сік не потрібний.
3.
Решту картоплі (пів кілограма) миємо, чистимо, нарізуємо кубиками та ставимо варити.
4.
Від звареної картоплі зливаємо воду і розминаємо її товкачем до однорідної маси, щоб не було грудочок.
5.
В один посуд кладемо картоплю терту і варену, яйце, крохмаль, солимо та перчимо за смаком, розмішуємо.
6.
До отриманої маси додаємо борошно та вимішуємо тісто для книдлів.
7.
Зелень кропу миємо та дрібно нарізуємо
8.
Для начинки сир розминаємо з зеленню, солимо за смаком
9.
Руками відщипуємо від тіста для книдлів невеличкий шматок, розміром як куряче яйце, розминаємо його на долоні, ставимо чайну ложку начинки, заліплюємо з усіх боків. Ставимо сирі книдлі на посипану борошном поверхню.
10.
У великій каструлі доводимо до кипіння 4л. води, додаємо сіль, чорний перець горошком, лавровий листок. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо невеликими порціями (по 5-7 шт.) книдлі. Коли книдлі з дна каструлі піднімуться на поверхню, виймаємо їх і ставимо у вогнетривку змазану жиром посудину. Коли зваримо всі книдлі, заливаємо їх грибною підливою [13], закриваємо фольгою і ставимо у розігріту 200 С духовку на ~20 хв.
Смачного!
Примітки:
- перед запіканням книдлі також можна зверху підливи посипати натертим на крупній тертці твердим сиром та зеленню
- сир можна взяти бринзу або суміш коров’ячого і бринзи
- книдлі можуть мати форму прямокутників або бути круглими
- також книдлі можна подавати з сметаною або маслом
- рецепт грибної підливи https://etnocook.com.ua/hrybna-pidlyva/ [13] , у даному випадку була приготована підлива з додаванням двох столових ложок підсмаженого борошна