Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Українська страва “Підлива з грибами” – рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
гриби (білі, маслюки, лисички, сироїжки)……………600 гр.
сметана……………………………….250 гр.
олія…………………………………..5 ст.л.
цибуля ріпчаста………………………….1 шт. середніх розмірів
часник……………………………….1 головка (5-6 зубчиків)
лавровий листок…………………2 шт.
зелень кропу, цибулі………….за смаком
сіль, перець чорний мелений………за смаком
Час приготування: 45 хв.
Кількість порцій: 4
Складність приготування: просто
Спосіб приготування:
1.
Гриби ретельно миємо, чистимо, нарізуємо невеличкими шматочками. Цибулю нарізуємо кубиками, обсмажуємо в олії на сковорідці до золотистого кольору, додаємо крупнонарізані стебла кропу. Додаємо гриби, лавровий листок, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хв., час від часу помішуючи гриби кописткою.
2.
Товчемо часник, нарізуємо зелень кропу і цибулі.
3.
До грибів на сковорідці додаємо зелень, товчений часник, сметану, солимо, перчимо, ретельно все вимішуємо.
Смачного!
Грибна підлива дуже добре підходить до дерунів [8], галушок з картоплею [9], сочевиці [10], книдлів [11]
Примітки:
- для згущення підливи можна додати 2-3 ст. л. обсмаженого до горіхового кольору на сковорідці борошна або 2-3 ст. л. крохмалю
- для смаку можна додати 2 ст. л. вершків
- з готової підливи виймаємо лавровий листок і викидаємо
- обережно вибираємо гриби, уникаючи незнайомих та отруйних
- також перегляньте кулінарні поради щодо грибів [12]