- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Гречані вареники

Вареники з гречано-пшеничного тіста з сиром та картоплею
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Вареники з гречано-пшеничного борошна з зеленню [2]

Вареники з гречано-пшеничного борошна з зеленню

Українські вареники (пироги) з свіжим сиром та овочами, тісто – з суміші гречаного та пшеничного видів борошна, рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної слов’янської кухні Етнокук (Etnocook)

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Для тіста:
борошно гречане………250 гр
борошно пшеничне……..250 гр.
молоко………………1 скл.
масло солодковершкове……20-30 гр.
яйце куряче………….1 шт.
сіль…………………за смаком
цукор………………..дрібку, за смаком

Для начинки:
сир свіжий (домашній з коров’ячого молока) …………400 гр.
картопля варена…………….300 гр.
зелень кропу………….за смаком
яйце куряче…………1 шт.
сіль, перець чорний мелений……..за смаком

Для варіння:
вода………..3 л.
сіль…………за смаком
лавровий листок………2 шт.
перець чорний горошком……2 шт.
перець чорний духмяний……2 шт.

Для поливки:
масло солодковершкове……100 гр
зелень цибулі та кропу………..за смаком

за бажанням:
сметана………………..150 гр.
або
грибна підлива………….150 гр


Кількість порцій:
5
Час приготування: 1,5 год.
Складність:висока, потребує практики та навиків

Спосіб приготування:

1.

Начинка для гречано-пшеничних вареників [3]

Начинка для гречано-пшеничних вареників

Для начинки розімнути сир та варену картоплю, додати яйце, дрібнонарізану зелень, посолити, поперчити за смаком і ретельно вимішати.

2.

тісто для вареників з гречано-пшеничного борошна [4]

тісто для вареників з гречано-пшеничного борошна

У тепле молоко додати сіль і цукор, вимішати до повного розчинення.

Просіяти обидва види борошна, додати молоко, яйця, топлене масло, посолити і замісити еластичне тісто. Поставити його на пів години розстоятися, накривши полотниною (серветкою).

Розкачати тісто в тонкий пласт 1,5-2 мм, склянкою робити круглі форми, на середину ставити начинку невеликою ложечкою і заліплювати краї, вареники мають форму півмісяця.

3.

вареники гречано-пшеничні з грибною підливою [5]

вареники гречано-пшеничні з грибною підливою

Воду доводять до кипіння, зменшують вогонь, додають сіль, перець, лаврові листки і невеликими порціями по 10-15 шт. варять вареники до готовності (через 5-6 хв. вони повинні виплисти на поверхню). Шумівкою викладають вареники у полумисок, додають масло, дрібнонарізану зелень та обережно вимішують.

Споживають теплими, окремо подають сметану або грибну підливу [6]

Смачного!

Примітки: