- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Хліб на заквасці

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецеп [1]т [1]

Хліб на заквасці (розчині) [2]

Хліб на заквасці (розчині)

 

Складники:

борошно житнє обдирне……………………200 гр.

борошно гречане…………………………….200 гр.

борошно пшеничне в\г…………………….200 гр.

закваска [3]……………………………………….~80 гр.

масло……………………………………………50 гр.

молоко………………………………………….100 мл.

яйце куряче…………………………………..1 шт.

сіль, цукор ………………..за смаком

складники для хліба [4]

складники для хліба

Кількість порцій: одна паляниця

Час приготування: 1 год.+1 доба для розстоювання

 

Спосіб приготування:

1.

просіюємо борошно [5]

просіюємо борошно

Просіюємо борошна всіх видів в один посуд з закваскою.

2.

додаємо яйце і молоко [6]

додаємо яйце і молоко

Додаємо яйця, топлене масло (25 гр.) сіль і цукор та вимішуємо, доливаючи потрохи тепле молоко, якщо потрібно.

3.

тісто для хліба [7]

тісто для хліба

Замішуємо тісто.

4.

ставимо тісто для розстоювання [8]

ставимо тісто для розстоювання

Тісто кладемо в посуд, накриваємо кришкою, можна накрити ще ковдрою, ставимо у тепле темне місце на ~10-12 год. Потім виймаємо наше тісто, добре обминаємо, формуємо круглу паляницю, ставимо у змащену жиром форму, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце ще на ~10-12 год. Після цього випікаємо в нагрітій 200С духовці 35-45. хв.

Смачного!

 

скибки хліба [9]

скибки хліба

Примітки: