Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Український рецепт індички, тушкованої з овочами, від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники: Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Складники:
філе індички……..600 гр.
олія рослинна (соняшникова) ……..50 мл.
свіжа білокачанна капуста….350 гр
квашена капуста……………150 гр
вода……………50 мл
цибуля ріпчаста……1 шт. середніх розмірів
зелень цибулі………..50 гр., за смаком
зелень кропу………..50 гр., за смаком
часник………….2-3 зубчики, за смаком
сіль………… ~ 4 гр., за смаком
цукор…………..~2 гр., за смаком
чорний перець мелений…………..~ 2 гр., за смаком
чорний перець горошком………..~ 3 шт., за смаком
лавровий лист…………~ 2 шт., за смаком
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
1.
Філе індички нарізуємо порційними шматками і вимішуємо з сіллю, цукром та спеціями, даємо постояти пів години. Свіжу капусту тонко шаткуємо, часник роздавлюємо, цибулю дрібнонарізуємо.
2.
2. На сковорідці підігріваємо олію, тушкуємо цибулю та свіжу капусту до розм’якшення на маленькому вогні з закритою кришкою ~ 10 хв., час від часу помішуючи.
3.
Додаємо підготовлене м’ясо індика, помиту холодною водою квашену капусту, часник, накриваємо кришкою, додаємо 50 мл. води і тушкуємо на малому вогні ~ 30-45 хв., до готовності м’яса, час від часу перемішуючи овочі та перевертаючи м’ясо.
4.
5. При подачі на стіл індиче філе, тушковане з овочами за українським традиційним рецептом, страву слід полити підливою, яка утворилася при тушкуванні та посипати дрібнонарізаною зеленню.
Смачного ^.~
Примітки:
- під час тушкування, можливо, потрібно буде додавати ще пару ложок рідини
- воду можна замінити молоком або бульйоном
- для згущення соусу можна використовувати чайну ложку крохмалю (кукурудзяного, картопляного) або підсмажене до золотистого кольору борошно