- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Буряковий квас

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Як гуща в сирівці іграє,
Шиплять, як кваснуть, буряки
«Енеїда» Івана Котляревського

буряковий квас [2]

буряковий квас

Складники:

червоний буряк…………….300 гр
вода……………………..500 мл.
житній хліб………………30 гр (1 скибка)

Спосіб приготування:

1.

буряк нарізаний на квас буряковий [3]

буряк нарізаний на квас буряковий

Буряк ретельно миємо, чистимо та нарізуємо скибками.

2.

приготування бурякового квасу [4]

приготування бурякового квасу

Нарізані буряки щільно складаємо в посуд для приготування, заливаємо водою, зверху кладемо скибку хліба, зав’язуємо чистим полотном або марлею та кладемо в тепле місце на ~ 4 дні. Коли буде готовий, використовувати для приготування страв або зберігати в холодному місці (в холодильнику).

Примітки:

Рецепт Бурякового Квасу англійською мовою Beet Kvass [5] (Buryakovyi Kvas) http://etnocook.com/beet-kvass/