Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

піца-закрита-на-заквасці-ектнокук

Закритий пиріг-піца кальцоне з кисломолочним сиром

 

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Тісто:

борошно пшеничне……………….500 г.
закваска хмелева або звичайна…….3 ст.л.
олія рослинна (соняшникова)…………2 ст.л 

вода………………………………..1 склянка
яйце куряче……………………….1 шт.
сіль……………………………..5 гр., за смаком
цукор……………………..5 гр., за смаком

Начинка:
кисломолочний сир…………………….200 г.
картопля…………………………….100 гр.
зелень………………………..10 гр, за смаком
цибуля ріпчаста…………………..20 гр
томатний соус………………….20 гр
гриби…………………………50 гр
кукурудза……………………..20 гр
сіль……………………..5 гр., за смаком

Для посипки:
зелень кропу……………………..10 гр.,за смаком
олія рослинна (соняшникова)…………2 ст.л
часник…………………………..2 зубчики, за смаком

 

Час приготування: 12 год. приготування тіста + 2 год. приготування піци

Складність: середня

Кількість порцій: 2

Спосіб приготування:

1.

тісто-на-заквасці

Тісто на живій заквасці

Борошно просіюємо, додаємо закваску, за смаком сіль , цукор , 2 ст.л. олії, теплу воду, яйце. Вимісивши як слід формуємо еластичне тісто, яке ставимо в тепле місце на 12 год, щоб підросло.

2.

начинка-кальцоне-картопля-кисломолочний-сир-кріп-етнокук

Начинка до кальцоне з свіжим сиром

Картоплю чистимо та відварюємо, дрібно нарізуємо зелень, додаємо сир, підсмажену до золотистого кольору цибулю, солимо за смаком.

3.

фарш-сир-овочі-піца-кальцоне-етнокук

Начинка для сирно-овочевої кальцоне

Всі підготовані складники начинки закритого пирога кальцоне переминаємо в однорідну масу.

4.

тісто-закрита-піца-без-магазинних-дріжджів-всередині-етнокук

Один з варіантів начинки для кальцоне

Тісто ділимо на дві частини і розкатуємо два шматки круглої форми товщиною ~0,5 см. Спочатку змазуємо круг олією, потім накладаємо томатну пасту. Зверху кладемо будь-які оброблені та підсмажені гриби або грибну підливу. На середину викладаємо підготовану начинка та кукурудзу.

5. 

закриваємо-піцу-заліплюємо-краї-етнокук

Формуємо піцу у формі півмісяця

Протилежні краї згортаємо та щільно притискаємо, формуємо пиріг у формі півмісяця.

6.

закрита-піца-кальцоне

Готова сирно-овочева піца кальцоне з тіста на заквасці

Форму для випічки змащують жиром, викладають піци і випікають у розігрітій 170 С печі  ~40 хв. Як будуть готові, одразу полити олією, вимішаною з товченим часником та зеленню.

Смачного! ^.~

Примітки:

  • це різновид закритого пирога за зразком традиційної етнічної італійської піци
  • також можна добавити до начинки нарізані кружальцями помідори та овочевий перець, а кукурудзу та картоплю не додавати
  • до начинки в закритий пиріг використовують гриби рижики
  • замість кисломолочного свіжого сиру підійде козячий сир в олії
  • начинку часто вимішують зазделегідь з сушеними помідорами в олії

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>