японські-шоколадки-етнокук-мандрівки-японією

Незважаючи на широкий вибір традиційних японських солодощів, про які я вже писала на Etnocook.com.ua, шоколад та західні десерти також користуються популярністю, хоча й появилися в Країні Вранішнього Сонця відносно недавно, на початку 19 ст., після реставрації Мейдзі та відкриття внутрішніх кордонів країни.

Існують спеціалізовані магазини та заклади харчування в Японії, де випічка та десерти зроблені за конкретними рецептами і практично ідентичні з західними відповідниками, але розповсюджено також додавати в звичний нам смаколик виключно японські інгредієнти, тим самим перетворюючи його в екзотику, яку більше ніде не можна спробувати.

Саме з Японії походить зелений шоколад, в який додають пудру зеленого японського чаю маття (матча). Цю ж саму пудру додають до випічки, десертів та навіть морозива.

десерт з зеленим чаєм етнокук

Зелений чай маття в японських десертах

Фото: Pinterest

рисівяники-японія-етнокук

Плитка зеленого шоколаду з коробкою мочі – чудове поєднання японських солодощів

шоколад-з-зеленою-начинкою-етнокук

Звична нам на вигляд шоколадка з ніжною кремовою начинкою з японським зеленим чаєм матча

 

Японія відома своїм дивним і незвичним поєднанням різних смаків. Наприклад , хоча картопля для японців так само, як і для українців, є неетнічним продуктом, широко розповсюджені солодощі з смаком фіолетової картоплі, про вирощування якої я раніше писала в статті на сайті Etnocook.com.ua.

6973f8df

Морозиво зі смаком фіолетової картоплі 紫いもソフトクリーム (murasaki imo sofuto kurimu)

Та це не найдивніше поєднання, для прикладу, існує ціла лінія  смаків від Kit Kat, серед яких є солодощі з гірким перцем та з японським хріном васабі.

Хоча нам і звучить дуже дивно, що в десерти додають такі нетипові інгредієнти, проте вони все-таки залишаються солодкими, хоча й з незвичним присмаком та виглядом – саме те, що треба для вимогливих гурманів та любителів японської екзотики.

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>