- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Японська темпура в клярі із соусом понзу (рецепт+відео)

Готує шеф-кухар ірландського ресторану Ivory Tower

Темпура

Для приготування цієї кулінарної страви нам знадобиться:400 г філе білої риби, 300 г креветок, 1 морква, 3 картоплини, 1 цибулина.

Для тіста беремо: 2 яйця, 300 г колотого льоду, 2 чашки борошна.

Для соусу: 4 ст. ложки соєвого соусу, 3 ст. ложки рисового вина саке чи звичайного білого вина, 3 ст. ложки тертої білої редьки.

[1]Рибу нарізати пластинами шириною 0,5 см. Моркву, картоплю і цибулю нарізати кільцями однакової товщини. Для тіста збити яйця, додати лід і борошно. Рибу, креветки, моркву, картоплю та цибулю занурити в тісто і обсмажити в олії. Для отримання хрусткої скоринки важливо, щоб була велика різниця в температурі між продуктами і жиром, в якому вони смажаться.

Потім приготувати соус із соєвого соусу, вина і тертої редьки. Блюдо їдять, умочуючи кожен шматочок в соус.