- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Яблучний пиріг

[1]

Яблучний пиріг

Складники:

Борошно пшеничне……………………..500 гр.
масло солодковершкове………………300 гр.
цукор……………………………………..1/2 склянки
цукрова пудра для декору…………….4-5 ст.л.
яйця курячі (жовтки)………………………..3 шт.
розпушувач тіста або сода…………………………1 ч.л.
яблука……………………………4-5 шт. середніх розмірів
кориця……………………………….2 ч.л.

Приготування:
1. Яблука чистимо, нарізаємо тоненькими плястерками, вимішуємо з корицею і 1 ст.л. цукру, кладемо в холодильник.

2. Яйця відділяємо від білків, так як нам необхідні лиш жовтки.

3. Борошно просіюємо з розпушувачем тіста, додаємо натерте на грубій тертці масло, жовтки і замішуємо тісто, яке кладемо в холодильник на 0,5 год.

4. Тісто розкатуємо в корж круглої форми і кладемо в розігріту 250º С духовку на ~30-40 хв (в електродуховку на 25-30 хв. в режимі “конвекція”).

5. На спечений корж викладаємо підготовлену яблучну начинку і ставимо в духовку з включеним верхнім нагрівачем на 10-15 хв.

6. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.

Смачного ^.~

[2]

Яблучний пиріг з пудрою