- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Виноградне варення

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

виноград-етнокук- [2]

Виноград для варення з кісточками

Рецепт варення з винограду від традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua

Складники:
виноград………………….1 кг
вода………………………1 скл

цукор……………………….3 скл

Спосіб приготування:

1.Виноград ретельно миємо, чистимо від листя, відділяємо плоди від лози.

2.В окремій каструлі в окріп додаємо цукор, розмішуємо ~2 хв. – до повного його розчинення.

3.В сироп додаємо виноград, ставимо на маленький вогонь і варимо ~30 хв. постійно помішуючи.

4.Каструлю забираємо з вогню і даємо постояти при кімнатній температурі 4 години. Потім знову варимо на маленькому вогні ~30 хв.

5. Готове варення розливаємо в підготовані банки [3] і пастеризуємо. Для непастеризованого виноградного варення слід взяти на одну склянку більше цукру.

Смачного ^.~

варення-з-винограду-етнокук [4]

Варення з винограду

Примітки: