Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

виноград-етнокук-

Виноград для варення з кісточками

Рецепт варення з винограду від традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua

Складники:
виноград………………….1 кг
вода………………………1 скл

цукор……………………….3 скл

Спосіб приготування:

1.Виноград ретельно миємо, чистимо від листя, відділяємо плоди від лози.

2.В окремій каструлі в окріп додаємо цукор, розмішуємо ~2 хв. – до повного його розчинення.

3.В сироп додаємо виноград, ставимо на маленький вогонь і варимо ~30 хв. постійно помішуючи.

4.Каструлю забираємо з вогню і даємо постояти при кімнатній температурі 4 години. Потім знову варимо на маленькому вогні ~30 хв.

5. Готове варення розливаємо в підготовані банки і пастеризуємо. Для непастеризованого виноградного варення слід взяти на одну склянку більше цукру.

Смачного ^.~

варення-з-винограду-етнокук

Варення з винограду

Примітки:

  • найкраще для варення брати щойнозірваний виноград
  • підготовані виноградинки повинні бути стиглими, однакового кольору та без пошкоджень
  • перед додаванням ягід  сироп бажано профільтрувати через декілька шарів марлі або полотняну тканину
  • каструлі слід використовувати емальовані або з нержавіючої сталі

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Інші рецепти :

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>