Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

вушка-з-грибами

Пісні вушка до борщу

Рецепт української страви Вушка з грибами від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

Складники:

Тісто:
борошно пшеничне…….350 г
вода………………….150 г
сіль………………….10 г (до смаку)
олія рослинна (соняшникова)………10 г (1 ст.л.)

Начинка:
гриби білі сушені….300 г
цибуля ріпчаста…..50 г
морква………….50 г
сіль……..10 г
олія рослинна (соняшникова)………50 г (5 ст.л.)

Час приготування:
10 годин на замочування грибів + 2 год. відстоювання тіста + 1 година на ліплення вушок + 20 хв. на варіння
Кількість порцій: 4

складники-для-вушок

Складники для приготування вушок

Спосіб приготування:

1.

гриби-для-вушок

Гриби залити холодною водою та дати відстоятися ~10 годин. Воду злити (можна використати в кінці приготування для варіння готових вушок або в якості грибного бульйону для борщу). Гриби дрібно нарізати або пропустити через м’ясорубку. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці та підсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору, додати гриби, ретельно вимішати.

2.

ліпимо-вушка

Борошно просіяти, додати воду, олію, посолити та вимішувати ~10-15 хв. еластичне тісто, середньої густини (борошно додавати невеликими порціями при потребі), якому потрібно дати відстоятися ~1-2 год. в закритому посуді або в харчовій плівці. На посипаній борошном поверхні розкатуємо тоненько тісто і маленькою склянкою (2-3 см. в діаметрі) робимо маленькі форми, ставимо начинку кавовою ложкою (1/2 чайної ложки), заліплюємо з одного боку як вареник, а потім з’єднуємо краї, формуючи вушка.

3.

маленькі-вушка

Варимо вушка у великій кількості окропу ~3-5 хв. на малому вогні, виймаємо шумівкою. Подаємо до Борщу або як окрему страву, додавши олію та зелень за смаком.

вушка-грибні

Примітки:

  • для тіста може знадобитися дещо більше або менше води – це залежить від якості та властивостей борошна
  • тісто слід замішувати не надто туге, середньої густини, еластичне
  • воду найкраще брати кімнатної температури і холоднішу – таке тісто тонше розкочується і менше засихає
  • гриби можна використати будь-які інші за бажанням, також готують вушка з капустою
  • вушка з грибами відварюють, виймають шумівкою і ставлять у глибоку тарілку, зверху заливаючи червоним борщем

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>