- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Волоський горіх – цілющі властивості

DSC_3198 [1]

Волоський горіх здавна відомий українському народові, без нього не обходиться кутя, він особливо популярний у різноманітній випічці, незмінний складник солодощів та додаток до каш.

Але ніхто й не задумується про реальну цінність ядер горіха, які при регулярному помірному вживанні (а це надзвичайно мала доза, до п’яти ядер в день) та за умови відсутності алергії вбережуть вас від анемії, покращать обмін речовин, наситять організм Омега 3 жирними кислотами, вітаміном А і допоможуть довше вберегти здоровий молодий вигляд шкіри – завдяки вмісту антиоксидантів.

Вегетаріанці вживають горіхи як важливе джерело білків.

Любителі “з’їсти щось смачненьке і не погладшати” також мають хороші новини: в малих кількостях ядра волоського горіху рекомендується їсти при ожирінні для зменшення рівня холестерину.

Волоські горіхи стимулюють мозкову діяльність, а також позитивно впливають на вироблення тестостерону в чоловіків.

Зберігати горіхи найкраще сушеними в шкаралупі – так вони можуть стояти цілий рік і не втрачати своїх корисних властивостей.