- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Вареники з цільнозернового борошна, начинка – квашена капуста

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

16--вареники-пироги-домашні-цільнозернове-борошно-рецепт-пісні-квашена-капуста-традиційна-українська-етнічна-кухня-Етнокук [2]

Українські вареники (пироги) з тушкованою квашеною капустою, тісто – з цільнозернового борошна грубого помелу, рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної слов’янської кухні Etnocook

Складники: Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Складники:

Для тіста:
борошно пшеничне цільнозернове грубого помелу……250 гр
борошно пшеничне вищого ґатунку…….250 гр.
вода………………1 скл.
олія рослинна……20-30 мл.
сіль…………………за смаком
цукор………………..дрібку, за смаком

Для начинки:
капуста квашена……………………..500 г
олія рослинна (соняшникова)……50 мл
цибуля ріпчаста……………..1 шт. середніх розмірів
зелень кропу………….за смаком
сіль, перець чорний мелений……..за смаком

Для варіння:
вода………..3 л.
сіль…………за смаком
лавровий листок………2 шт.
перець чорний горошком……2 шт.
перець чорний духмяний……2 шт.

Для поливки:
олія рослинна (соняшникова)……50 мл
зелень цибулі та кропу………..за смаком

за бажанням:
сметана………………..150 гр.
або
грибна підлива [3]………….150 гр

2 українські-вареники-цільнозернове-борошно-квашена-капуста-складники-рецепт-Етнокук [4]


Кількість порцій:
 5
Час приготування: 1,5 год.
Складність:висока, потребує практики та навиків

Спосіб приготування:

1.

3-українські-вареники-пісні-розчиняємо-сіль-і-цукор-Etnocook [5]

В теплій воді (1 скл) розчиняємо сіль та цукор (для тіста).

2.

4 вареники-пісні-з-капустою-українські-традиції-рецепт-Етнокук [6]

Вливаємо воду з сіллю та цукром у посуд з борошном.

3.

5-рецепт-справжні-українські-вареники-замішуємо-тісто-кулінарний-блог-Etnocook [7]

Добре вимішуємо масу, при потребі підсипаючи ще борошно, поки тісто не стане еластичним та перестане липнути до рук.

4.

6-український-рецепт-вареників-цільнозернове-борошно-грубого-помелу-тісто-кулінарний-сайт-Етнокук [8]

Тісто накрийте полотняною серветкою і дайте постояти ~15-20 хв.

5.

7-пироги-вареники-нарізуємо-цибулю-підсмажуємо-на-олії-Україна-їжа-Етнокук [9]

Для начинки цибулю дрібно нарізуємо і смажимо в гарячій олій до легкого підрум’янення.

6.

8-варенички-капуста-квашена-тушкована-український-рецепт-традиційна-кухня-Етнокук [10]

Додаємо квашену капусту, помиту у холодній воді, і тушкуємо на машенькому вогні ~15 хв, весь час перемішуючи.

7.

9-давньоукраїнська-страва-пироги-вареники-розкачуємо-тісто-словянська-кухня-Етнокук [11]

Тісто розкачуємо у видовжену заокруглену форму 1,5-2 см діаметром та нарізуємо на шматки 1-1,5 см ширини.

10-прадавня-страва-україна-вареники-тісто-цільнозернове-шматок-етнічна-кухня-Етнокук [12]

8.

11-плясетрки-без-форми-руками-вареники-український-рецепт-словянська-страва-Етнокук [13]

Розминаємо руками відрізаний шматочок тіста у плястерок круглої форми товщиною 2 мм та накладаємо посередині маленькою ложкою начинку.

12--начинка-капуста-в-пироги-вареники-український-рецепт-нежирна-Етнокук [14]

9.

13--начинка-квашена-капуста--вареники-праукраїнський-рецепт-здорова-їжа-Етнокук [15]

Акуратно заліплюємо краї вареника у формі півмісяця.

14--вареничок-вручну-самостійно--Етнокук [16]

10.

15--вареник-пиріг-домашній-цільнозернове-борошно-грубого-помолу-етнічні-традиції-рецепт-Етнокук [17]

Воду для варіння доводять до кипіння, зменшують вогонь, додають сіль, перець, лаврові листки і невеликими порціями по 10-15 шт. варять вареники до готовності (через 5-6 хв. вони повинні виплисти на поверхню). Шумівкою викладають вареники у полумисок, додають олію, дрібнонарізану зелень та обережно вимішують.

11.

17-вареники-пироги-тісто-цільнозернове-борошно-рецепт-піст-капуста-овочі-етнічна-кухня-Етнокук [18]

Подають українські вареники теплими, поливши при бажанні олією з дрібнонарізаною підсмаженою до золотистого кольору цибулею.

Смачного!

Примітки: