- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Вареники з сиром і овочами (парові)

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1] українських вареників на пару

IMG_4397 [2]

Рецепт української страви Вареники Парові з тіста на домашній заквасці від традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Тісто:

Борошно пшеничне ……………… 500 гр.
закваска хмелева [3] або звичайна [4]…….3 ст.л. (~ 75 мл.)
молоко коров’яче…….150-200 мл.
масло вершкове……. 50 гр. (або рослинна олія 50 мл.)
яйце куряче…………1 шт.
сіль…………………….1/2 ч.л
цукор………………….1 ч.л.

IMG_4279 [5]

Начинка:

сир домашній………….500 гр.
картопля………………………200 гр.
морква…………………….20 гр.
капуста білокачанна……………….20 гр.
олія рослинна (соняшникова)…………….50 гр.
яйце куряче……………………………..1шт.
сіль………………………за смаком
зелень кропу…………за смаком, ~ 50 гр.
Поливка:

олія рослинна або масло
сметана
сало
зелень цибулі…………за смаком, ~ 50 гр

IMG_4264 [6]

IMG_4311 [7]

Кількість порцій: 5
Час приготування: 1,5 год.
Складність:висока, потребує практики та навиків

Спосіб приготування:

1.IMG_4285 [8]

Борошно просіюємо, вливаємо малими порціями закваску та трохи підігріте (~35°C) молоко. За бажанням додаємо яйце, сіль, цукор, ретельно перемішуємо.

2.IMG_4310 [9]

Замішуємо еластичне тісто, при потребі додаючи ще борошна, аж поки не почне відставати від рук. Накриваємо серветкою або рушником та ставимо в тепле місце (25-30 °C), щоб підросло.

IMG_4366 [10]

4.

IMG_4254-1 [11]

Миємо та чистимо картоплю, нарізуємо, відварюємо до готовності.

 5.IMG_4324 [12]

До звареної картоплі додаємо домашній сир,яйце (за бажанням), подрібнену зелень, солимо та перчимо за смаком.

6.IMG_4331 [13]Розминаємо картоплю та перемішуємо складники в однорідну масу.

7. IMG_4333 [14]

Нарізуємо капусту дрібними кубиками, тремо моркву та подрібнюємо зелень кропу.

8 .

IMG_4348 [15]

Овочі ставимо в глибоку сковорідку, додаємо олію

9.

IMG_4356 [16]

Тушкуємо на малому вогні овочі до зм’якшення, додаємо до маси з картоплі, вимішуємо.

10.

IMG_4376 [17]

Тісто обминаємо, розкатуємо в пласт товщиною 3-5 мм., робимо формою круглі плястерки, ставимо по центру начинку та заліплюємо краї.

11.

IMG_4386 [18]

Вареники викладуємо на поверхню, посипану борошном і  залишаємо в теплому місці, щоб підросли (збільшилися в об’ємі) на 30-60 хв. Підготовлюємо пароварку.

12.

IMG_4389 [19]

Готуємо вареники на парі невеликими порціями.

IMG_4390 [20]

13.

IMG_4384 [21]

За бажанням підрум’янюємо на маленькому вогні тонко нарізані шматочки свинного сала.

14.

IMG_4393 [22]

Готові вареники за бажанням поливаємо олією, додаємо масло, шкварки, подрібнену зелень кропу та цибулі.

Додаємо сметану.

IMG_4394 [23]

Смачного! ^.~

Примітки: