Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт українських вареників на пару

IMG_4397

Рецепт української страви Вареники Парові з тіста на домашній заквасці від традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Тісто:

Борошно пшеничне ……………… 500 гр.
закваска хмелева або звичайна…….3 ст.л. (~ 75 мл.)
молоко коров’яче…….150-200 мл.
масло вершкове……. 50 гр. (або рослинна олія 50 мл.)
яйце куряче…………1 шт.
сіль…………………….1/2 ч.л
цукор………………….1 ч.л.

IMG_4279

Начинка:

сир домашній………….500 гр.
картопля………………………200 гр.
морква…………………….20 гр.
капуста білокачанна……………….20 гр.
олія рослинна (соняшникова)…………….50 гр.
яйце куряче……………………………..1шт.
сіль………………………за смаком
зелень кропу…………за смаком, ~ 50 гр.
Поливка:

олія рослинна або масло
сметана
сало
зелень цибулі…………за смаком, ~ 50 гр

IMG_4264

IMG_4311

Кількість порцій: 5
Час приготування: 1,5 год.
Складність:висока, потребує практики та навиків

Спосіб приготування:

1.IMG_4285

Борошно просіюємо, вливаємо малими порціями закваску та трохи підігріте (~35°C) молоко. За бажанням додаємо яйце, сіль, цукор, ретельно перемішуємо.

2.IMG_4310

Замішуємо еластичне тісто, при потребі додаючи ще борошна, аж поки не почне відставати від рук. Накриваємо серветкою або рушником та ставимо в тепле місце (25-30 °C), щоб підросло.

IMG_4366

4.

IMG_4254-1

Миємо та чистимо картоплю, нарізуємо, відварюємо до готовності.

 5.IMG_4324

До звареної картоплі додаємо домашній сир,яйце (за бажанням), подрібнену зелень, солимо та перчимо за смаком.

6.IMG_4331Розминаємо картоплю та перемішуємо складники в однорідну масу.

7. IMG_4333

Нарізуємо капусту дрібними кубиками, тремо моркву та подрібнюємо зелень кропу.

8 .

IMG_4348

Овочі ставимо в глибоку сковорідку, додаємо олію

9.

IMG_4356

Тушкуємо на малому вогні овочі до зм’якшення, додаємо до маси з картоплі, вимішуємо.

10.

IMG_4376

Тісто обминаємо, розкатуємо в пласт товщиною 3-5 мм., робимо формою круглі плястерки, ставимо по центру начинку та заліплюємо краї.

11.

IMG_4386

Вареники викладуємо на поверхню, посипану борошном і  залишаємо в теплому місці, щоб підросли (збільшилися в об’ємі) на 30-60 хв. Підготовлюємо пароварку.

12.

IMG_4389

Готуємо вареники на парі невеликими порціями.

IMG_4390

13.

IMG_4384

За бажанням підрум’янюємо на маленькому вогні тонко нарізані шматочки свинного сала.

14.

IMG_4393

Готові вареники за бажанням поливаємо олією, додаємо масло, шкварки, подрібнену зелень кропу та цибулі.

Додаємо сметану.

IMG_4394

Смачного! ^.~

Примітки:

  • курячі яйця можна замінити перепелиними, з розрахунку 1:2
  • замість молока при потребі використовується вода
  • закваску можливо замінити магазинними дріжджами, використовувати згідно інструкції
  • для начинки використовують будь-який домашній сир, найчастіше – кисломолочний свіжий сир з коров’ячого молока
  • при відсутності пароварки та умов, щоб приготувати на парі, вареники варяться 3-4 хв. в підсоленому окропі

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>