Складники:
яйця перепелині…………….15 шт. (12 для тіста і 3 для крему)
грецькі горіхи товчені……….2 скл.
цукор-пісок………………..2 скл.
порошок для печива або сода………….1 ч.л
чорна кава натуральна мелена…2 ч.л
пшеничне борошно в.г. ……..1 ст.л
масло вершкове…………….250 гр.
кокосова стружка для краси….2 ст.л
Приготування:
1. Чистимо горіхи від шкаралупи.
2. Товчемо підготовлені горіхи в ступці.
3. Беремо перепелині яйця, ретельно миємо їх щіточкою.
4. У дві різні ємності відділяємо в 12 яєць білок від жовтка.
5. Збиваємо білок.
6. До збитого білка додаємо жовтки, товчені горіхи, 1 скл. цукру, порошок для печива і ретельно все перемішуємо.
7. Форму вистеляємо пергаментом, виливаємо на неї тісто, ставимо в розігіріту (200 С) духовку на ~30 хв.
8. Для приготування крему, В 3 яєць відділяємо жовток від білка. Каву заварюємо, заливши 1/2 склянки окропу. На водяній бані збиваємо жовтки з 1 скл. цукру і кавою. Додаємо борошно та збиваємо до загуснення, охолоджуємо. Після охолодження додаємо масло і збиваємо до однорідної маси. Охолоджуємо.
9. Готове тісто виймаємо з духовки, коли трохи вистигне намащуємо кремом, і посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного ^.^