Складники:

яйця перепелині…………….15 шт. (12 для тіста і 3 для крему)
грецькі горіхи товчені……….2 скл.
цукор-пісок………………..2 скл.
порошок для печива або сода………….1 ч.л
чорна кава натуральна мелена…2 ч.л
пшеничне борошно в.г. ……..1 ст.л
масло вершкове…………….250 гр.
кокосова стружка для краси….2 ст.л

Приготування:

1. Чистимо горіхи від шкаралупи.

 

2. Товчемо підготовлені горіхи в ступці.

 

3. Беремо перепелині яйця, ретельно миємо їх щіточкою.

 

4. У дві різні ємності відділяємо в 12 яєць білок від жовтка.

 

5. Збиваємо білок.

 

6. До збитого білка додаємо жовтки, товчені горіхи, 1 скл. цукру, порошок для печива і ретельно все перемішуємо.

 

7. Форму вистеляємо пергаментом, виливаємо на неї тісто, ставимо в розігіріту (200 С) духовку на ~30 хв.

 

8. Для приготування крему, В 3 яєць відділяємо жовток від білка. Каву заварюємо, заливши 1/2 склянки окропу. На водяній бані збиваємо жовтки з 1 скл. цукру і кавою. Додаємо борошно та збиваємо до загуснення, охолоджуємо. Після охолодження додаємо масло і збиваємо до однорідної маси. Охолоджуємо.

9. Готове тісто виймаємо з духовки, коли трохи вистигне намащуємо кремом, і посипаємо кокосовою стружкою.

 

Смачного ^.^

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

3 коментарі
  1. Білка коментує:

    Ліл, а чому саме перепелині яйця?
    чи можна взяти курячі, але в меншій кількості?
    Поясни різницю….

    • lilka коментує:

      в одному грамі перепелиного яйця вітаміну А міститься в 2,5 рази більше, В1 – в 2,8, В2 – в 2,2 рази ніж в курячому. Відмінні показники і по змісту фосфору, калію і заліза – вищий у 4-5 разів, непогано справи йдуть з міддю і кобальтом.
      Це якщо сирими
      А взагалі перепелині яцйя менш алергенні, тому якщо є дитина – саме воно.
      ЗІ. Курячими заміняється в пропорції 5 для тіста і 1 (якщо велике) для крему.

  2. Ziciaxexterty коментує:

    гарний початок

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>