Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Стародавня українська традиційна етнічна народна страва Тетеря

IMG_3386

Складники:

Пшоно……………1 склянка
Гречане борошно……………1 склянка
Олія…………………….50 мл
Вода…………………….~ 4 склянки
Зелень……….за смаком
Сіль…………за смаком

IMG_3339

Час приготування: ~ 1 год.

Кількість порцій: 4

Спосіб приготування:

1.  IMG_3344

Пшоно дуже добре помити, залити двома склянками води і готувати в закритому горщику, на маленькому вогні після закипання ~25 хв.

2.

IMG_3348

Гречане борошно залити двома склянками води і розколотити до рідкого тіста (як на млинці)

3.

IMG_3379

До приготованого пшона в горщик додати гречане тісто, вимішати, закрити горщик і готувати на маленькому вогні ще ~ 15 хв.

4.

IMG_3388

Готову Тетерю заправити олією і подавати як самостійну страву або як гарнір з Шпундрою, свіжими та тушкованими овочами, зеленню, м’ясом, рибою

Смачного!

Примітки:

  • пшоно найкраще залити для приготування одразу окропом
  • для заправки можна також взяти масло, за бажанням додати часник, підсмажену до золотистого кольору дрібнонарізану цибулю, свіжий кріп, зелену цибулю, домашній сир, терту моркву

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>