- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Темпура – популярна страва в японській кухні

yaponskyj-klyar-kruvetky-ryba-tempura-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [1]

Якщо хочеться спробувати інших популярних японських страв, окрім суші [2], місо-супу, рамену чи шябу-шябу [3], рекомендую темпуру (天ぷら, 天麩羅, tempura, темпура) – овочі, гриби, морепродукти або м’ясо в клярі, приготовані методом глибокого обсмажування.

Всім, хто скаже, що тут такого японського, можна дати одну відповідь – ресторан повинен бути хорошим і знаходитись в Японії, а кухарі та персонал у ньому – фахівцями високого класу у своїй сфері діяльності.

tempura-restoran-yaponiya-etnokuk [4]

Для кляру складники легенько змішують лопаткою, а температуру і час для обжарювання підбирають так, щоб скоринка була золотистою та хрусткою, а начинка не нагрілася.

tempura-pryhotuvannya-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [5]

Зазвичай темпуру подають з комплексним обідом, в який входить суп (місо-суп), рис (ґохан), соуси, васабі, вода.

yaponskyj-klyar-tempura-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [6]

tempura-yaponski-stravy-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [7]

Приготовану темпуру викладають на серветку, щоб забрати залишки жиру.

tempura-ovochi-ryba-hryby-v-tisti-retsept-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [8]

Креветки беруть свіжими (ебі-темпура) і їхнє м’ясо є надзвичайно соковитим.

yaponiya-tempura-krevetka-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [9]

Темпуру готують з різноманітних жителів океану: риби, морських коників, кальмарів, крабів.

yaponiya-tempura-tradytsijna-kuhnya-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [10]

Овочева темпура називається ясай темпура і може бути подана як вегетаріанська страва. Види овочів включають в себе: пагони бамбука, перець, морква, баклажан, гобо (лопух, лопух великий), зелена квасоля, гриби, гарбуз, картопля, солодка картопля, ренкон (корінь лотоса) та інші.

tempura-ovochi-v-tisti-yaponski-stravy-etnokuk-mandrivky-yaponijeyu [11]

Завезена португальцями, темпура прижилася в японській кухні, отримала місцеві смаки та вважається однією з найпопулярніших страв Країни Вранішнього Сонця – рекомендується до споживання всім, хто хоче ближче познайомитись з кулінарними особливостями Японії.

Ліля Тяжка для кулінарного порталу Етнокук,
фото – Мандрівки Японією [12]