- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Тайякі: японські солодощі

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати статтю [1]

тайякі [2]

тайякі

Ось такі милі гарячі тістечка у формі риби ми знайшли в місцевому супермаркеті в Японії.

Виявилося, що ці оригінальні млинці називаються Тайякі (鯛焼き) – популярні сучасні японські солодощі у формі риби з прісного або здобного нейтрального смаку тіста, залитого у спеціальну форму, начинка зазвичай солодка – традиційно з бобів адзукі. Якщо замінити борошно крохмалем, тоді отримують біле тісто, часто додають барвники для випікання “кольорових рибок”.

білі тайякі з барвниками [3]

білі тайякі з барвниками

Тайякі поширилися на початку ХХ ст. з столиці Японії, міста Токіо, по всій країні. Випікають ці солодощі в спеціальних формах, які, після наповнення начинкою, спресовують дві окремі частинки солодкої “рибки”. В супермаркетах використовують великі пательні для приготування тайякі, проте також популярні домашні сковорідки на декілька форм, щоб самостійно їх випікати.

сковорідка для виготовлення тайякі [4]

сковорідка для виготовлення тайякі

Начинка може бути різною – це і заварний крем, і шоколад, і горіхова паста.

майстер по виготовленню тайякі [5]

майстер по виготовленню тайякі

Крім цього є несолодкі тайякі, м’ясні, рибні чи овочеві з соусом, більше схожі на красивий бутерброд.

несолодкий тайякі з овочами, м'ясом та соусом [6]

несолодкий тайякі з овочами, м’ясом та соусом

Ліля Тяжка для Etnocook [7]

Photo: tayaki [8], taiyaki pan [9], taiyaki sandwich [10]