Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати статтю

тайякі

тайякі

Ось такі милі гарячі тістечка у формі риби ми знайшли в місцевому супермаркеті в Японії.

Виявилося, що ці оригінальні млинці називаються Тайякі (鯛焼き) – популярні сучасні японські солодощі у формі риби з прісного або здобного нейтрального смаку тіста, залитого у спеціальну форму, начинка зазвичай солодка – традиційно з бобів адзукі. Якщо замінити борошно крохмалем, тоді отримують біле тісто, часто додають барвники для випікання “кольорових рибок”.

білі тайякі з барвниками

білі тайякі з барвниками

Тайякі поширилися на початку ХХ ст. з столиці Японії, міста Токіо, по всій країні. Випікають ці солодощі в спеціальних формах, які, після наповнення начинкою, спресовують дві окремі частинки солодкої “рибки”. В супермаркетах використовують великі пательні для приготування тайякі, проте також популярні домашні сковорідки на декілька форм, щоб самостійно їх випікати.

сковорідка для виготовлення тайякі

сковорідка для виготовлення тайякі

Начинка може бути різною – це і заварний крем, і шоколад, і горіхова паста.

майстер по виготовленню тайякі

майстер по виготовленню тайякі

Крім цього є несолодкі тайякі, м’ясні, рибні чи овочеві з соусом, більше схожі на красивий бутерброд.

несолодкий тайякі з овочами, м'ясом та соусом

несолодкий тайякі з овочами, м'ясом та соусом

Ліля Тяжка для Etnocook

Photo: tayaki, taiyaki pan, taiyaki sandwich

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>