Сирники
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Сирники

Сирники

Складники:
сир домашній з коров’ячого молока……….700 г.
яйця курячі………………….3 шт.

борошно пшеничне………….50 гр.
цукор……………………50 гр.
цукор ванільний…………..5 гр.
сіль……………………дрібку, на кінчику ножа
родзинки…………………2 ст.л
масло солодковершкове…………..200 гр.
сухарі з білої булки терті………4 ст.л.

складники для сирників

складники для сирників


Кількість порцій:
5
Час приготування: 1 год.
Складність:просто

Спосіб приготування:

1.

маса для сирників

маса для сирників

Жовтки відділяємо від білків, білки збиваємо в густу піну. Сир ретельно розминаємо, додаємо жовтки, збиті білки, цукор, ванільний цукор, сіль, родзинки, все вимішуємо і додаємо борошно.

2.

формуємо сирники

формуємо сирники

Формуємо невеликі на пів долоні сирники, обкачуємо в борошні і мелених сухарях, смажимо на розігрітому на сковорідці маслі на маленькому вогні до золотистого кольору. Для поливки використовуємо сметану з цукром, сироп, варення

Смачного!

сирники готові

сирники готові


Примітки:

  • борошно пшеничне можна замінити будь-яким іншим борошном або манною крупою
  • масло можна замінити рослинною олією
  • для розпушення можна додати 1 ч.л. соди або розпушувача тіста, який слід спочатку вимішати з борошном, а потім додати до сиру. Також для розпушення можна додати столову ложку картопляного крохмалю
  • сир повинен бути добре віджатим, не мокрим. Якщо маса дуже рідка, слід додати трохи більше борошна
  • готове тісто можна поставити в холодильник на 10 хв., тоді легше буде сформувати сирники
  • за смаком в тісто можна додати терту цедру лимона, алельсина, мандарина, а родзинки замінити сушеними вишнями, курагою, чорносливом

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>