- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Сирники без борошна

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

5-hotovi-ukrajinski-syrnyky-bez-boroshna-etnokuk [2]

Рецепт приготування смачних запечених українських дієтичних сирників без борошна: покроковий опис з поясненням, фото приготування та корисними порадами від традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

сир кисломолочний (4% жирності) …….. 500 г
яйця перепелині………….. 2 шт
вівсяні пластівці………….2 ст.л
масло (для змащування дека)……………50 г (або використовувати пергаментний папір)
олія рослинна (соняшникова)……………30 мл
родзинки……………….50 г

syrnyky-bez-boroshna-ukrajinska-kuhnya-etnokuk-lilya-tyazhka [3]

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: ~ 10 – 12 шт.

Енергетична цінність: 100 ккл/100 г

Складність: середня

Інструменти та кухонний інвентар:  дерев’яна ложка, дерев’яна  лопатка, глибокий посуд, деко для запікання, піч, віничок для збивання білків, глибока тарілка для збивання білків, пергаментний папір для випікання

Спосіб приготування:

1. Формування сирників

3-cheese-pancakes-raw-without-flour-etnocook [4]

 

Яйця ретельно миємо, відділяємо у різні глибокі тарілки жовтки від білків. Сир розминаємо у глибокому посуді з жовтками, олією, вівсяними пластівцями, додаємо родзинки. В іншому посуді збиваємо білки, обережно потрохи вливаємо їх у сирну масу, вимішуємо. Формуємо невеликі круглі сирники і викладаємо їх на змащене деко або на пергаментний папір.

2. Випікаємо сирники

4-syrnyky-bez-boroshna-ukrajinska-kuhnya-etnokuk [5]

Випікаємо сирники в попередньо нагрітій печі 180С ~30 хв. за підрум’янення.

3. Готові українські сирники без борошна за рецептом від Етнокук

1-hotovi-syrnyky-tradytsijna-etnichna-kuhnya-etnokuk [6]

Подавати гарячими, за бажанням  полити сметаною або варенням.

Смачного ^.~

Примітки: