Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

5-hotovi-ukrajinski-syrnyky-bez-boroshna-etnokuk

Рецепт приготування смачних запечених українських дієтичних сирників без борошна: покроковий опис з поясненням, фото приготування та корисними порадами від традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

сир кисломолочний (4% жирності) …….. 500 г
яйця перепелині………….. 2 шт
вівсяні пластівці………….2 ст.л
масло (для змащування дека)……………50 г (або використовувати пергаментний папір)
олія рослинна (соняшникова)……………30 мл
родзинки……………….50 г

syrnyky-bez-boroshna-ukrajinska-kuhnya-etnokuk-lilya-tyazhka

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: ~ 10 – 12 шт.

Енергетична цінність: 100 ккл/100 г

Складність: середня

Інструменти та кухонний інвентар:  дерев’яна ложка, дерев’яна  лопатка, глибокий посуд, деко для запікання, піч, віничок для збивання білків, глибока тарілка для збивання білків, пергаментний папір для випікання

Спосіб приготування:

1. Формування сирників

3-cheese-pancakes-raw-without-flour-etnocook

 

Яйця ретельно миємо, відділяємо у різні глибокі тарілки жовтки від білків. Сир розминаємо у глибокому посуді з жовтками, олією, вівсяними пластівцями, додаємо родзинки. В іншому посуді збиваємо білки, обережно потрохи вливаємо їх у сирну масу, вимішуємо. Формуємо невеликі круглі сирники і викладаємо їх на змащене деко або на пергаментний папір.

2. Випікаємо сирники

4-syrnyky-bez-boroshna-ukrajinska-kuhnya-etnokuk

Випікаємо сирники в попередньо нагрітій печі 180С ~30 хв. за підрум’янення.

3. Готові українські сирники без борошна за рецептом від Етнокук

1-hotovi-syrnyky-tradytsijna-etnichna-kuhnya-etnokuk

Подавати гарячими, за бажанням  полити сметаною або варенням.

Смачного ^.~

Примітки:

  • сирники такого типу будуть тонкими, невисокими і злегка тягучими всередині
  • для більш пухкої консистенції слід додати 1 ст.л крохмалю (картопляного або кукурудзяного)
  • жир для змащення або пергаментний папір можна замінити силіконовою формою для випікання
  • при бажанні тісто при вимішуванні можна посолити та додати цукру за смаком (~2 г солі (на кінчику ножа), ~10 г цукру (1 ч.л))
  • перепелині яйця можна замінити одним курячим яйцем малих розмірів
  • замість вівсяних пластівців можна взяти будь-які інші за смаком в тих же пропорціях
  • при безглютеновій дієті вівсяні пластівці замінити кукурудзяними або гречаними

 

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>