Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

сирник

сирник

Складники:

Сир свіжий (з коров’ячого молока)………………………………………….1 кг
Цукор…………………………………………..130 гр
яйця………………6 шт.
Сметана………………………………………. 200 гр
Ізюм………………за смаком
Масло……………..50 гр
Картопляний крохмаль…..50 гр
Лимон………………..1/2 шт., за смаком
Цукор-пудра…………..3 ст.л.

складники для сирника

складники для сирника

Кількість порцій:9
Час приготування:1 год.

Спосіб приготування:
1.

у яєць відділяємо жовтки від білків

у яєць відділяємо жовтки від білків

Яйця ретельно миємо, у різний посуд відділяємо жовтки від білків. До жовтків додаємо цукор.

2.

жовтки розтираємо з цукром для сирника

жовтки розтираємо з цукром для сирника

Жовтки розтираємо з цукром, виливаємо до сиру, додаємо картопляний крохмаль, топлене масло, за бажанням дрібку солі.

3.

білок збиваємо в шумовиння для сирника

білок збиваємо в шумовиння для сирника

Білки збиваємо в шумовиння, додаємо до сиру з жовтками.

4.

ретельно перетираємо складники для майбутнього сирника

ретельно перетираємо складники для майбутнього сирника

Вимішуємо перетерті жовтки і білки з сиром і ретельно перетираємо масу.

5.

додаємо родзинки та лимонну цедру

додаємо родзинки та лимонну цедру

Додаємо родзинки і лимонну цедру.

6.

витискаємо лимон

витискаємо лимон

Витискаємо сік половини лимона

7.

виливаємо масу в змащену форму

виливаємо масу в змащену форму

Готову вимішану сирну масу виливаємо в підготовану вогнестійку форму. Випікаємо в газовій духовці 180С ~40 хв., в електричній на режимі конвекція 170С ~35 хв. Даємо вистигнути, нарізуємо шматочками, посипаємо цукровою пудрою, подаємо з варенням, джемом, йогуртом.
Смачного!

готовий сирник

готовий сирник

Примітки:

  • за бажанням можна додати трохи більше лимонного соку і тоді сирник буде кислішим
  • якщо яйця великого розміру, їх можна брати меншу кількість

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>