- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Сирні галушки з цільнозерновим борошном

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Українські галушки з свіжим сиром та цільнозерновим борошном від кулінарного блогу Етнокук [2]

Українські галушки з свіжим сиром та цільнозерновим борошном

Рецепт надзвичайно корисної, поживної та смачної української страви Галушки з домашнім сиром, цільнозерновим борошном та зеленню від кулінарного сайту традиційної етнічної слов’янської кухні Etnocook

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

сир кисломолочний…………..300 г
борошно пшеничне цільнозернове………80 г
олія рослинна (соняшникова)
вода………….50 мл+3 л. для варіння
яйце перепелине……………….2 шт.
сіль………….~ 4г., за смаком

Для поливки:
(за бажаннням)
масло солодковершкове……..50 г або
олія рослинна (соняшникова)…….50 мл
зелень кропу……….за смаком

сметана…………150 гр.
або
грибна підлива [3]………..150 гр

Сир, цільнозернове борошно, перепелині яйця - все необхідне для української страви галушки або кльоцки рецепт від Етнокук [4]

Складники для сирних галушок

Час приготування:  1 год.

Кількість порцій: 5

Складність: середня, потребує практики та навиків

Інструменти та кухонний інвентар: глибокий посуд для замішування тіста, качалка, ніж, каструля 3 л

Спосіб приготування:

1.

Для приготування українських сирних галушок до борошна додаємо сир, яйця, олію та воду - традиційна етнічна кухня Етнокук [5]

До борошна додаємо сир, яйця, олію та воду

В глибокий посуд кладемо сир, просіюємо борошно, додаємо яйця, олію, за бажанням сіль і вливаємо невеликими порціями воду. Всі складники ретельно вимішуємо.

4-tisto-halushka-ukrajinska-kuhnya-retsept-etnokuk [6]

Вимішуємо складники для галушок


2.

Рецепт тіста для галушок від українського кулінарного блогу Етнокук [7]

Тісто на галушки

Замішуємо еластичне тісто, при потребі додаючи борошно, якщо тісто занадто рідке або воду, якщо дуже туге.

3.

Вирізуємо ножем галушки [8]

Формуємо галушечки

Поверхню для розкачування тіста посипаємо борошном, розкачуємо тісто товщиною ~ 0,5 см. і ножем вирізуємо квадратні галушки розміром ~1X2 см.

4.

Варимо галушки (кльоцки), українські страви [9]

Варимо галушки

У каструлі доводимо до кипіння 3 л. води, додаємо за бажанням 1 ст.л. солі, лавровий лист, зменшуємо вогонь на мінімальний і варимо галушки невеликими порціями по 10-15 шт. ~2 хв. після того, як вони випливуть на поверхню.

5.

8-ukrajinska-tradytsijna-strava-halushky-z-syrom-i-zelennyu-etnokuk [10]

Стародавня страва української кухні Сирні галушки

Зварені галушки викласти в глибокий полумисок, полити олією або додати масла, за бажанням посипати дрібно нарізаною зеленню та додати сметани. Сирні галушки з цільнозерновим борошном – прекрасна самостійна страва для тих, хто дотримується правильного здорового харчування, чудовий гарнір для грибних [11], м’ясних [12] та рибних [13] страв, а також додаток до борщів та юшок [14].

Смачного! ^.~

Примітки: