- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Свинячі нирки з картоплею

 

[1]свинячі нирки…………..1 шт.
картопля……………….800 гр.
молоко…………………1 скл
маргарин……………….50 гр.
масло………………….50 гр.
сметана………………..1 скл.
цибуля ріпчаста…………………1 шт. малих розмірів
олія рослинна (соняшникова)………..~10 ст.л
сир твердий…………….50 гр.
часник…………………..5 зубчиків
зелень кропу, зелень петрушки

Приготування:

1. Нирки замочуємо в холодній воді на 3-4 години, щопівгодини змінюючи воду на свіжу.

[2]

 

2. Нирки і картоплю ретельно миємо.

[3]

 

3. Нирки заливаємо водою, додаємо чорний перець горошком (10 шт), лавровий листок (2 шт.), перець запашний горошком (5 шт.), солимо, доводимо до кипіння і варимо 2 години.

[4]

4. Картоплю нарізаємо кубиками середніх розмірів і підмажуємо на сковорідці з розігірітою олією до золотистого кольору.

[5]

5. Обсмажену картоплю заливаємо водою, доводимо до кипіння.

[6]

 

6. Воду, в якій варилася картопля, зливаємо, і заливаємо картоплю молоком. Варимо на малому вогні до готовності (~20 хв.). За 5 хв. до готовності додаємо лавровий листок, очищений зубчик часнику, солимо. Молоко зливаємо, заправляємо картоплю маслом, додаємо нарізану зелень кропу, вимішуємо.

[7]

 

7. Нирки нарізаємо на тонкі плястерки. На сковорідці підігріваємо олію, додаємо дрібно нарізану цибулю, смажимо її до золотистого кольору. Кладемо до цибулі плястерки нирок і обсмажуємо з обох боків.

[8]

8. Стінки і дно вогнетривкої форми для випікання або кастрюлі натираємо маргарином.

[9]

 

9. Кладемо в підготовлену форму картоплю,потім нирки, заливаємо це все сметаною, вимішаною з товченим часником, засипаємо натертим на крупній тертці твердим сиром і ставимо в розігріту (200 С) духовку на 20 хв.

[10]

9. Перед подачею на стіл страву прикрасити зеленню петрушки.

Смачного ^.^